Voor elk lichaam een Auping Evolve

Dit is Auping Evolve, het eerste volledig circulaire matras ter wereld. Gemaakt met liefde en aandacht voor de wereld. Maar dit matras is ook gemaakt met aandacht voor jou. Voor jouw lichaam. Want Auping Evolve is beschikbaar in drie verschillende varianten, met elk een andere zonering. Want ieder lichaam is anders, waardoor je andere ondersteuning nodig hebt.

Door de juiste variant te kiezen, ligt je rug in een mooie natuurlijke houding van je nek tot je stuitje. Zo krijgt je lichaam optimale ondersteuning en herstelt zich het beste tijdens het slapen. Auping Evolve is bekroond met de Red Dot Design Award 2020. 

Welk Auping Evolve matras past bij mij?

Auping Evolve is verkrijgbaar in drie varianten, waarbij de zonering anders is opgebouwd. Kies het Auping Evolve matras dat het beste bij jouw lichaam past. Zo heb je altijd de juiste ondersteuning.

Auping Evolve I
Schouders steken niet ver uit. Taille en heupen zijn ongeveer even breed.

Dit matras heeft een gelijkmatige verdeling van de zones, met een passende ondersteuning voor de heup, taille en schouders. 

Auping Evolve Y
Schouders breder in verhouding tot de taille en heupen.


Bij dit matras ligt de schouderzone iets dieper in het matras dan de heupen.

Auping Evolve X
Schouders en heupen breder dan de taille.


Zowel de schouder- als de heupzone in dit type matras zijn wat zachter.

Verbeterde zonering

Auping Evolve is gemaakt van innovatieve materialen in een compleet nieuw ontwerp. Op basis van nieuwe inzichten zijn de opbouw en zonering van het matras opnieuw bekeken. De zones concentreren zich op de schouders, taille en heupen, waardoor je rug in een mooie natuurlijke houding ligt.

De ondersteuningszones van de meeste matrassen zijn symmetrisch opgebouwd vanuit het midden, waarbij elke zone een ander lichaamsdeel ondersteund; denk aan schouders, taille en heupen. Bij Auping Evolve is het matras vanuit het hoofdeinde opgebouwd. Dit matras is dus asymmetrisch, waardoor de zones je lichaam nog beter ondersteunen. Op deze manier zit de ondersteuning op de juiste plek. Zo komt je lichaam tot rust en herstelt zich het beste tijdens het slapen.

Vijf voordelen van Auping Evolve
 

1. Best ventilerende matras uit ons assortiment
In Auping Evolve zit geen schuim of latex, maar een open structuur van polyester, waardoor het matras optimaal ventileert.
Best logisch, als je bedenkt dat schuim veel gebruikt wordt als isolatiemateriaal.

2. Wasbare bovenkant
De bovenste laag (de tijk) van het Evolve matras is altijd afritsbaar en wasbaar in de wasmachine op 60 graden. Ideaal voor als je een huisstofmijtallergie hebt.

3. Heerlijk liggen op een comfortabel matras
In Auping Evolve is geen schuim of latex verwerkt, waardoor dit circulaire matras flexibeler aanvoelt dan de andere Auping matrassen. Het Evolve matras heeft een hoog-elastische 3D comfortlaag, bevat geen lijm én geen stiknaden in de buitenkant. Je zakt hierdoor dieper weg in het matras, zonder dat je omsloten wordt. De flexibele comfortlaag zorgt ervoor dat de pocketveren zich goed aansluiten op je lichaam. Hierdoor draai je makkelijk in je slaap, zonder wakker te worden.

4. Gezond slapen
Matrassen zijn brandbaar en vatten eenvoudig vlam. Daarom zijn er aan matrassen met schuim chemische additieven toegevoegd, die brandvertragend werken. Auping Evolve is gemaakt van enkel staal en polyester, wat vanuit zichzelf een brandvertragend materiaal is, waardoor je geen chemische stoffen hoeft toe te voegen.

5. Weten waar je op slaapt
Alle informatie en de herkomst van de materialen hebben we vastgelegd in het Circularity passport. Aan de zijkant van het Evolve matras vind je een Niaga® label dat je kunt scannen met je smartphone. Je ziet dan precies waar het matras van is gemaakt, waar de grondstoffen vandaan komen en hoe het matras gerecycled wordt.

Auping circulair matras in verschillende afmetingen

Het is verstandig om een matras te kiezen die 20-30 cm langer is dan je eigen lengte. Zo zorg je ervoor dat de zones op de juiste plek van je lichaam terecht komen. Evolve is verkrijgbaar in de lengtes: 190, 200, 210 en 220 cm. De breedtes variëren tussen 70 cm en 200 cm. Verschillen jij en je bedpartner van lengte? Kies dan voor een matraslengte die 20-30 cm langer is dan de langste van jullie twee.

De meest gekozen breedtes voor onze circulaire matrassen:
Eenpersoons: 80 & 90 cm
Tweepersoons: 160 & 180 cm 
Twijfelaar: 120 & 140 cm

Een bestaand bed of boxspring? Als je een bestaand bed of boxspring hebt is het belangrijk dat jouw nieuwe matras past. Hierbij is het handig om jouw huidige matras op te meten. Zo weet je zeker dat ook jouw nieuwe circulaire matras op jouw bestaande bed of boxspring past.

Het verhaal van 1,5 miljoen matrassen

Je hebt ze vast weleens gezien, een eenzaam afgedankt matras op een straathoek of langs de kant van de weg. Misschien heb je er zelf ooit wel een buiten gelegd, zo voordat het grofvuil werd opgehaald. Want ja, hij lag niet meer zo lekker of was versleten. Logisch dat het tijd werd voor een nieuw matras. Alleen al in Nederland worden jaarlijks 1,5 miljoen matrassen afgedankt. Veel matrassen eindigen op de vuilstort, waarvan twee derde wordt verbrand. Met grote milieuproblemen als gevolg.

Als matrassenproducent hebben we onze verantwoordelijkheid genomen en een film gemaakt over dit matrassenprobleem.

Recycling, upcycling, downcycling en circulariteit. Er worden veel verschillende definities gebruikt als het gaat over duurzame matrassen. Zoveel, dat als je die allemaal wilt onthouden, je daar best van wakker kunt liggen. Daarom een eenvoudige uitleg over circulariteit.

Weet waar je op slaapt

Auping Evolve hebben we samen met DSM-Niaga ontwikkeld en bestaat uit slechts 2 materialen: staal en polyester. Het bijzondere aan dit matras is dat we de onderdelen gemakkelijk uit elkaar kunnen halen. Normaal lukt dat niet zo goed, omdat de matrasonderdelen aan elkaar gelijmd worden. Wij gebruiken ‘Niaga® Adhesive’, waarmee dat wél kan. Dat klinkt misschien als een kleine verandering, maar in beddenland is dit echt een evolutie.

Wij vinden het belangrijk om zo lokaal mogelijk te produceren en om te weten waar alle ingrediënten vandaan komen. Alleen zo kunnen we garanderen dat Auping Evolve volledig circulair is. De (herkomst) van de materialen hebben we vastgelegd in een ‘Circularity passport’. Door het Niaga®-label aan de zijkant van Auping Evolve te scannen met een smartphone, zie je precies waar het matras van gemaakt is en hoe hij gerecycled wordt. Eerlijk en transparant. Ons circulaire matras Auping Evolve wordt geproduceerd in Nederland, in onze duurzame fabriek in Deventer.


Recyclelabel A voor Auping Evolve

Veel matrassen worden verbrand of eindigen op de vuilstort. Dat is zonde. Om meer inzicht te geven in recycling van matrassen en in welke mate matrassen recyclebaar zijn, heeft Auping een ‘recyclelabel’ ontwikkeld.

Ervaar de beste nachtrust met het juiste hoofdkussen

Bij jouw matras hoort een passend hoofdkussen. De combinatie van het juiste matras en het juiste kussen zorgt ervoor dat je goed en lekker ligt. Het voorkomt nek- en schouderklachten en zorgt voor de juiste ondersteuning tijdens je slaap.

Het Prestige Latex hoofdkussen is ons meest verkochte kussen. Dit kussen, gemaakt van veerkrachtig latex, biedt maximale ondersteuning en blijft goed in vorm. De hoes van hoofdkussen Auping Prestige Latex is wasbaar en snel droog. Zo stap jij weer snel in een lekker fris bed.

Bekijk onze Auping kussens.

Zorg voor een goed matras

Een op jouw lichaam afgestemd matras is belangrijk om een slechte nachtrust te voorkomen. Met een Auping matras en goed advies weet je zeker dat jouw matras afgestemd is op jouw lichaamsbehoeften en vergroot je de kans op een goede nachtrust.

Heb je een slechte nachtrust? Op korte termijn zorgt een slechte nachtrust voor een hogere kans op griep en blessures, slechtere fysieke prestaties en verminderde concentratie. Op langer termijn zorgt een slechte nachtrust voor een hogere kans op hart- en vaat ziekten, op depressiviteit en gewichtstoename.

Een goede nachtrust is dus erg belangrijk. Als je goed uitgerust bent merk je dat aan alles: je bent ontspannen, energiek, scherp en vriendelijk.

Auping Evolve bekroond met Red Dot Design Award 2020

De jury van ’s werelds meest gerenommeerde ontwerpwedstrijd, de Red Dot Design Awards, heeft Auping Evolve uitgeroepen als een van de winnaars in de categorie Product Design 2020. Deze Red Dot Award wordt aan Auping Evolve toegekend vanwege de uitmuntende ontwerpkwaliteit van dit allereerste circulaire matras ter wereld. 

De beddenspecialist acties

Wilt u meer informatie over onze acties? Klik op onderstaande knop.

Bekijk de acties!