Auping Evolve matras

De Maestro verenigt meesterlijk ligcomfort met optimale ondersteuning. Auping Evolve; het eerste volledig circulaire matras ter wereld. En dit matras is niet alleen goed voor het milieu, het is óók heel goed voor je nachtrust. Want door het gebruik van innovatieve materialen is het matras heel zacht en ook nog eens extra lekker ventilerend.

 • Volledig circulair matras
 • Winnaar van de Circular Award Business 2019 
 • Winnaar van de Red Dot Design Award 2020
 • Best ventilerende matras in ons assortiment
 • Gratis bezorgd tot in je slaapkamer  
 • 90 dagen proefslapen met omwisselgarantie
 • Ligt heerlijk comfortabel door de 4,5 cm comfortlaag
 • Bij Auping altijd 5 jaar volledige garantie op al onze matrassen
 • Beschikt over een Circularity passport zodat je weet waar je op slaapt
 • Voorzien van Niaga® label 
 • Auping Evolve heeft recycle label A

Heb je een latex allergie? Wij bieden ook een Vivo matras aan met een visco activ comfortlaag. Visco activ is een schuim die geschikt is voor mensen met een latex allergie.

Technische specificaties Evolve matras

Hoogte: 22 cm
Garantie: 5 jaar productgarantie, 30 dagen niet goed geld terug en 90 dagen omruilgarantie op de matrashardheid
Aantal comfortzones: 3
Maximale belasting: 140 kg
Matras hardheid: Soft, Medium of Firm.
Geschikt voor verstelbare bodems: Ja
Handvaten: Ja
Ventilatie: Auping Evolve is het best ventilerende matras in ons assortiment.
Afritsbare laag (de tijk): Ja, altijd.

Wasbaarheid:
Bovenlaag wasbaar op 40 graden.

Maatvoering:
Lengte: 190, 200, 210 of 220 cm
Breedte: 70, 80, 90, 100, 120, 140, 150, 160, 180 of 200 cm

Ondersteuning: 3 zones met 16 cm hoge pocketveren, gemaakt van staal en 100% polyester.
Comfort: 100% polyester
Tijk: 100% polyester
Bodem en zijkanten (border): 100% polyester
Hechtsysteem: Niaga® Adhesive

Anti-allergie:
Auping Evolve is vrij van wol en latex.

Brandvertragend:
Omdat polyester een brandvertragend materiaal is, zijn er geen ongezonde chemicaliën nodig om het matras brandvertragend te maken. Auping Evolve is FR gecertificeerd: BS7177:NEN EN 597-1, NEN EN 597-2 en BS 5852: Part 2:1982.

Oeko-tex100 gecertificeerd:
Alle materialen van Auping Evolve zijn Oeko-tex100 gecertificeerd. Dit betekent dat alles getest is op schadelijke stoffen en dat alles voldoet aan de eisen.

Goede ondersteuning in ons circulaire matras

Auping Evolve is gemaakt van slechts twee materialen; staal en polyester. Daarom is dit circulaire matras anders dan ons huidige matrassenassortiment. Op basis van onderzoek en nieuwe inzichten heeft Auping de opbouw en zonering opnieuw bekeken. Auping Evolve heeft 3 zones met pocketveren die asymmetrisch zijn opgebouwd. Elke zone ondersteunt een specifiek lichaamsdeel: schouders, taille en heupen. Dit matras heeft een zachte schouderzone, een wat harde taillezone en een gemiddelde heupzone. Dat maakt Auping Evolve uitermate geschikt voor mensen waarbij de taille smaller is dan de heupen.

Best ventilerende matras van ons assortiment

lke nacht verlies je ongeveer 350 ml vocht. Daarom is het belangrijk om te slapen op een goed ventilerend matras.  In Auping Evolve hebben we geen schuim gebruikt, waardoor er optimale matras ventilatie ontstaat. Best logisch, als je bedenkt dat schuim veel gebruikt wordt als isolatiemateriaal. Bijkomend voordeel is dat het matras ’s nachts niet broeierig aanvoelt.

Comfortabel liggen
De comfortlaag is een laag aan de bovenkant van het circulaire matras die ervoor zorgt dat je lekker ligt. Auping Evolve heeft een speciale comfortlaag van 3D gebreid polyester met een dikte van 4,5 cm. Daarnaast is deze speciale comfortlaag hoogelastisch, waardoor het matras goed aansluit op je lichaam. Dit zorgt voor goede ondersteuning én heerlijk comfort.

Wasbare bovenkant
De bovenste laag van het circulaire matras (de tijk) is daarbij afritsbaar en wasbaar op 40 graden. Ideaal voor als je een huisstofmijtallergie hebt. De tijk van de eenpersoons circulaire matras is gemakkelijk te wassen in de wasmachine.

Draaien of keren van het circulaire matras is niet nodig
De materialen in een Auping matras zijn van hoogwaardige kwaliteit waardoor draaien of keren van het matras niet nodig is. Sterker nog, als je Auping Evolve zou draaien, dan bevinden de ondersteunende zones zich niet meer op de juiste plek. Je schouders en hoofd hebben namelijk een hele andere ondersteuning nodig dan je heupen.

Geschikte hardheid voor jouw lichaam en gewicht

Auping Evolve is een nieuw circulair matras die op basis van nieuwe kennis en inzichten is ontwikkeld. De zonering is verbeterd en de draaddikte van de pocketveren zijn aangepast. Hierdoor is er een verplaatsing in de zonering ontstaan, waardoor we de juiste ergonomische ondersteuning kunnen bieden met 3 hardheden.  Om deze reden heeft Auping Evolve een andere BMI-tabel dan de rest van het Auping matrassenassortiment.

Circulair matras Auping Evolve is verkrijgbaar in:

 • Soft
 • Medium
 • Firm

Hebben jij en je bedpartner verschillende hardheden nodig, maar wil je wel een tweepersoons circulair matras? Geen probleem. Bij Auping maken we tweepersoons Evolve matrassen, met daarin twee verschillende soorten hardheden. Zo hebben jullie beiden de ondersteuning die bij jullie lichaam past, verenigd in één tweepersoons matras. De kernen worden in de binnenkant aan elkaar geritst, waardoor je geen last hebt van een spleet in het midden.

Auping circulair matras in verschillende afmetingen

Het is verstandig om een matras te kiezen die 20-30 cm langer is dan je eigen lengte. Zo zorg je ervoor dat de zones op de juiste plek van je lichaam terecht komen. Evolve is verkrijgbaar in de lengtes: 190, 200, 210 en 220 cm. De breedtes variëren tussen 70 cm en 200 cm. Verschillen jij en je bedpartner van lengte? Kies dan voor een matraslengte die 20-30 cm langer is dan de langste van jullie twee.

De meest gekozen breedtes voor onze circulaire matrassen:
Eenpersoons: 80 & 90 cm
Tweepersoons: 160 & 180 cm 
Twijfelaar: 120 & 140 cm

Een bestaand bed of boxspring? Als je een bestaand bed of boxspring hebt is het belangrijk dat jouw nieuwe matras past. Hierbij is het handig om jouw huidige matras op te meten. Zo weet je zeker dat ook jouw nieuwe circulaire matras op jouw bestaande bed of boxspring past.

Het verhaal van 1,5 miljoen matrassen

Je hebt ze vast weleens gezien, een eenzaam afgedankt matras op een straathoek of langs de kant van de weg. Misschien heb je er zelf ooit wel een buiten gelegd, zo voordat het grofvuil werd opgehaald. Want ja, hij lag niet meer zo lekker of was versleten. Logisch dat het tijd werd voor een nieuw matras. 
Alleen al in Nederland worden jaarlijks 1,5 miljoen matrassen afgedankt. Veel matrassen eindigen op de vuilstort, waarvan twee derde wordt verbrand. Met grote milieuproblemen als gevolg.

Als matrassenproducent hebben we onze verantwoordelijkheid genomen en een film gemaakt over dit matrassenprobleem.

Prijs Auping Evolve

Breedte190/200 cm210 cm220 cm
70 cm€ 1.095,-€ 1.170,-€ 1.245,-
80 cm€ 1.095,-€ 1.170,-€ 1.245,-
90 cm€ 1.095,-€ 1.170,-€ 1.245,-
100 cm€ 1.095,-€ 1.170,-€ 1.245,-
120 cm€ 1.695,-€ 1.770,-€ 1.845,-
140 cm€ 1.695,-€ 1.770,-€ 1.845,-
150 cm€ 1.695,-€ 1.770,-€ 1.845,-
160 cm€ 2.190,-€ 2.340,-€ 2.490,-
180 cm€ 2.190,-€ 2.340,-€ 2.490,-
200cm€ 2.190,-€ 2.340,-€ 2.490,-

Nooit meer wakker liggen van moeilijke definities

Recycling, upcycling, downcycling en circulariteit. Er worden veel verschillende definities gebruikt als het gaat over duurzame matrassen. Zoveel, dat als je die allemaal wilt onthouden, je daar best van wakker kunt liggen. Daarom een eenvoudige uitleg over circulariteit.

Weet waar je op slaapt

Auping Evolve hebben we samen met DSM-Niaga ontwikkeld en bestaat uit slechts 2 materialen: staal en polyester. Het bijzondere aan dit matras is dat we de onderdelen gemakkelijk uit elkaar kunnen halen. Normaal lukt dat niet zo goed, omdat de matrasonderdelen aan elkaar gelijmd worden. Wij gebruiken ‘Niaga® Adhesive’, waarmee dat wél kan. Dat klinkt misschien als een kleine verandering, maar in beddenland is dit echt een evolutie.

Wij vinden het belangrijk om zo lokaal mogelijk te produceren en om te weten waar alle ingrediënten vandaan komen. Alleen zo kunnen we garanderen dat Auping Evolve volledig circulair is. De (herkomst) van de materialen hebben we vastgelegd in een ‘Circularity passport’. Door het Niaga®-label aan de zijkant van Auping Evolve te scannen met een smartphone, zie je precies waar het matras van gemaakt is en hoe hij gerecycled wordt. Eerlijk en transparant. Ons circulaire matras Auping Evolve wordt geproduceerd in Nederland, in onze duurzame fabriek in Deventer.

s


Recyclelabel A voor Auping Evolve

Veel matrassen worden verbrand of eindigen op de vuilstort. Dat is zonde. Om meer inzicht te geven in recycling van matrassen en in welke mate matrassen recyclebaar zijn, heeft Auping een ‘recyclelabel’ ontwikkeld.

Ervaar de beste nachtrust met het juiste hoofdkussen

Bij jouw matras hoort een passend hoofdkussen. De combinatie van het juiste matras en het juiste kussen zorgt ervoor dat je goed en lekker ligt. Het voorkomt nek- en schouderklachten en zorgt voor de juiste ondersteuning tijdens je slaap.

Het Prestige Latex hoofdkussen is ons meest verkochte kussen. Dit kussen, gemaakt van veerkrachtig latex, biedt maximale ondersteuning en blijft goed in vorm. De hoes van hoofdkussen Auping Prestige Latex is wasbaar en snel droog. Zo stap jij weer snel in een lekker fris bed.

Bekijk onze Auping kussens.

Zorg voor een goed matras

Een op jouw lichaam afgestemd matras is belangrijk om een slechte nachtrust te voorkomen. Met een Auping matras en goed advies weet je zeker dat jouw matras afgestemd is op jouw lichaamsbehoeften en vergroot je de kans op een goede nachtrust.

Heb je een slechte nachtrust? Op korte termijn zorgt een slechte nachtrust voor een hogere kans op griep en blessures, slechtere fysieke prestaties en verminderde concentratie. Op langer termijn zorgt een slechte nachtrust voor een hogere kans op hart- en vaat ziekten, op depressiviteit en gewichtstoename.

Een goede nachtrust is dus erg belangrijk. Als je goed uitgerust bent merk je dat aan alles: je bent ontspannen, energiek, scherp en vriendelijk.

Auping Evolve bekroond met Red Dot Design Award 2020

De jury van ’s werelds meest gerenommeerde ontwerpwedstrijd, de Red Dot Design Awards, heeft Auping Evolve uitgeroepen als een van de winnaars in de categorie Product Design 2020. Deze Red Dot Award wordt aan Auping Evolve toegekend vanwege de uitmuntende ontwerpkwaliteit van dit allereerste circulaire matras ter wereld. 

De beddenspecialist acties

Wilt u meer informatie over onze acties? Klik op onderstaande knop.

Bekijk de acties!