Voor elk lichaam een Auping Evolve

Dit is Auping Evolve, het eerste volledig circulaire matras ter wereld. Gemaakt met liefde en aandacht voor de wereld. Maar dit matras is ook gemaakt met aandacht voor jou. Voor jouw lichaam. Want Auping Evolve is beschikbaar in drie verschillende varianten, met elk een andere zonering. Want ieder lichaam is anders, waardoor je andere ondersteuning nodig hebt.

Door de juiste variant te kiezen, ligt je rug in een mooie natuurlijke houding van je nek tot je stuitje. Zo krijgt je lichaam optimale ondersteuning en herstelt zich het beste tijdens het slapen. Auping Evolve is bekroond met de Red Dot Design Award 2020. 

Welk Auping Evolve matras past bij mij?

Auping Evolve is verkrijgbaar in drie varianten, waarbij de zonering anders is opgebouwd. Kies het Auping Evolve matras dat het beste bij jouw lichaam past. Zo heb je altijd de juiste ondersteuning.

Auping Evolve I
Schouders steken niet ver uit. Taille en heupen zijn ongeveer even breed.

Dit matras heeft een gelijkmatige verdeling van de zones, met een passende ondersteuning voor de heup, taille en schouders. 

Auping Evolve Y
Schouders breder in verhouding tot de taille en heupen.


Bij dit matras ligt de schouderzone iets dieper in het matras dan de heupen.

Auping Evolve X
Schouders en heupen breder dan de taille.


Zowel de schouder- als de heupzone in dit type matras zijn wat zachter.

Verbeterde zonering

Auping Evolve is gemaakt van innovatieve materialen in een compleet nieuw ontwerp. Op basis van nieuwe inzichten zijn de opbouw en zonering van het matras opnieuw bekeken. De zones concentreren zich op de schouders, taille en heupen, waardoor je rug in een mooie natuurlijke houding ligt.

De ondersteuningszones van de meeste matrassen zijn symmetrisch opgebouwd vanuit het midden, waarbij elke zone een ander lichaamsdeel ondersteund; denk aan schouders, taille en heupen. Bij Auping Evolve is het matras vanuit het hoofdeinde opgebouwd. Dit matras is dus asymmetrisch, waardoor de zones je lichaam nog beter ondersteunen. Op deze manier zit de ondersteuning op de juiste plek. Zo komt je lichaam tot rust en herstelt zich het beste tijdens het slapen.

Vijf voordelen van Auping Evolve
 

1. Best ventilerende matras uit ons assortiment
In Auping Evolve zit geen schuim of latex, maar een open structuur van polyester, waardoor het matras optimaal ventileert.
Best logisch, als je bedenkt dat schuim veel gebruikt wordt als isolatiemateriaal.

2. Wasbare bovenkant
De bovenste laag (de tijk) van het Evolve matras is altijd afritsbaar en wasbaar in de wasmachine op 60 graden. Ideaal voor als je een huisstofmijtallergie hebt.

3. Heerlijk liggen op een comfortabel matras
In Auping Evolve is geen schuim of latex verwerkt, waardoor dit circulaire matras flexibeler aanvoelt dan de andere Auping matrassen. Het Evolve matras heeft een hoog-elastische 3D comfortlaag, bevat geen lijm én geen stiknaden in de buitenkant. Je zakt hierdoor dieper weg in het matras, zonder dat je omsloten wordt. De flexibele comfortlaag zorgt ervoor dat de pocketveren zich goed aansluiten op je lichaam. Hierdoor draai je makkelijk in je slaap, zonder wakker te worden.

4. Gezond slapen
Matrassen zijn brandbaar en vatten eenvoudig vlam. Daarom zijn er aan matrassen met schuim chemische additieven toegevoegd, die brandvertragend werken. Auping Evolve is gemaakt van enkel staal en polyester, wat vanuit zichzelf een brandvertragend materiaal is, waardoor je geen chemische stoffen hoeft toe te voegen.

5. Weten waar je op slaapt
Alle informatie en de herkomst van de materialen hebben we vastgelegd in het Circularity passport. Aan de zijkant van het Evolve matras vind je een Niaga® label dat je kunt scannen met je smartphone. Je ziet dan precies waar het matras van is gemaakt, waar de grondstoffen vandaan komen en hoe het matras gerecycled wordt.

Goed voor je lichaam én goed voor de wereld

In Nederland worden jaarlijks 1,5 miljoen matrassen afgedankt en weggegooid. Veel matrassen worden verbrand of eindigen op de vuilstort. Met grote milieuproblemen tot gevolg. Bij Auping willen we dat graag anders doen. Beter. We willen geen afval meer of verbranding van gebruikte matrassen, waarmee er allerlei waardevolle grondstoffen verdwijnen. Daarom ontwikkelde we samen met DSM-Niaga het eerste circulaire matras ter wereld; Auping Evolve. Dit is een matras waarvan de materialen keer op keer opnieuw gebruikt worden voor een nieuw matras. 

De beddenspecialist acties

Wilt u meer informatie over onze acties? Klik op onderstaande knop.

Bekijk de acties!