Welke boxspring bij rugklachten?

U ligt in bed, bent al uren aan het draaien en net als u denkt in slaap te vallen is daar die vervelende rugpijn die u al nachten wakker houdt. 80% van de Nederlanders heeft last van rugpijn, waarvan bij sommigen de pijn regelmatig terugkomt. Het is bij rugpijn belangrijk dat u voldoende beweegt en gezond eet, maar ook goed slapen is van groot belang. Daarom is het belangrijk dat u veel aandacht besteedt aan het uitzoeken van een goede boxspring. Maar wat is een boxspring? En welke boxspring is het beste bij rugklachten?

Wat is een boxspring?

Een boxspring kan in het algemeen veel meer ondersteuning bieden dan een bed met een lattenbodem. Een boxspring is een doos (box) met veren (spring). In elke boxspring zitten metalen veren (pocket of bonell), deze kunnen allemaal naar boven en naar beneden bewegen en geven dus een heel nauwkeuringe ondersteuning. Er zijn vele mogelijkheden qua uiterlijk en een boxspring is geschikt voor elk matras. De meeste verkochte soort boxspring in Nederland is de boxspring met een pocketveringmatras. Daarnaast zijn er boxsprings met een houten plank, boxsprings met lattenvering en boxsprings met een persoonlijke instelling.

Welke boxspring is het beste bij rugklachten?

Wanneer u rugklachten heeft is het belangrijk om te kiezen voor een boxspring met een medium of hard matras. Het is daarom niet aan te raden te kiezen voor een boxspring met een pocketveringmatras. Maar welke boxspring is dan wel geschikt bij rugklachten? U kunt het beste kiezen voor boxsprings met lattenvering of boxsprings met een persoonlijke instelling. Bij boxsprings met lattenvering veren de latten onafhankelijk van elkaar waardoor het zogenaamde ‘hangmat-effect’ voorkomen wordt. Hierdoor krijgt elk deel van het lichaam de gewenste ondersteuning. Daarnaast worden boxsprings met een persoonlijke instelling worden volledig samengesteld op uw lichaam. Hierdoor corrigeren ze uw lichaamshouding optimaal.

De geschikte boxspring bij rugklachten ontdekken bij De Beddenspecialist

Wij nodigen u van harte uit om onze boxsprings te proberen in onze showroom in Amsterdam-Noord en ontdek welke boxspringcombinatie het beste bij u past. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak of kom proefliggen in onze showroom.

Volg ons ook op Facebook!

De beddenspecialist acties

Wilt u meer informatie over onze acties? Klik op onderstaande knop.

Bekijk de acties!