Boxsprings

Boxsprings

Een boxspring is een doos (box) met veren (spring). In elke boxspring zitten metalen veren (pocket of bonell), deze kunnen allemaal naar boven en naar beneden bewegen en geven dus een heel nauwkeurige ondersteuning. Van alle matrasdragers is de boxspring de meest veelzijdige. Er zijn vele mogelijkheden qua uiterlijk, ook losse hoofd- en voetborden zijn verkrijgbaar. Een boxspring is geschikt voor elk matras, maar in principe bedoeld voor pocket matrassen.

Als officieel Auping Select dealer kunt u bij ons terecht voor Auping boxsprings. Maar wij leveren ook boxsprings van andere gerenommeerde merken zoals Beka, MLine en Henson Design.

Toepasbaarheid boxspring

Een boxspring is een populair slaapsysteem dat bestaat uit een onderstel en een verend matras, veelal te vinden in hotels. Het boxspringmatras heeft een binnenvering van metalen springveren. Pocketvering is daarvan een voorbeeld: iedere springveer zit afzonderlijk in een zakje verpakt. Hierdoor ontstaat er meer comfort en kunnen ‘zones’ worden ingesteld voor meer of minder tegendruk. Een ander bekend veringmatras is bonellvering, het klassieke matras met springveren die onderling met elkaar zijn verbonden. Ten opzichte van de pocketveringmatrassen is bonellvering stugger en minder comfortabel.

In principe kan iedere matrassoort worden gebruikt op een boxspring-onderstel, maar in de praktijk wordt de combinatie met een pocketveringmatras het meest gekozen. Wat veel mensen als groot voordeel ervaren van dit soort bedden is de comfortabele hoge instap. Daarnaast zorgt de combinatie van een box en matras voor een zeer goede ventilatie. Een boxspringcombinatie is eenvoudig aan te passen aan uw slaapkamerinterieur gezien de beschikbaarheid in vele stijlen, kleuren en materialen.

De geschikte boxspring ontdekken bij De Beddenspecialist

Wij nodigen u van harte uit om onze boxsprings uit te proberen in onze showroom in Amsterdam-Noord en ontdek welke boxspringcombinatie het beste bij u past. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak, of kom proefliggen in onze showroom.

Klik op een merklogo om naar de gerelateerde pagina te gaan.

De beddenspecialist acties

Wilt u meer informatie over onze acties? Klik op onderstaande knop.

Bekijk de acties!