Welk matras is het beste?

Wij krijgen in de showroom vaak de vraag: “Welk matras is het beste?” Een begrijpelijke vraag aangezien het kiezen van het juiste matras essentieel is voor een goede nachtrust. Wij hebben een breed assortiment aan matrassen. Dit betekent dat er altijd een voor u tussen zit.

We begrijpen dat het door alle mogelijke keuzes moeilijk kan zijn om het perfecte matras te kiezen. Wij helpen u hier uiteraard graag bij. We vertellen u dan ook graag meer over waar u op moet letten bij het kopen van een matras en welke verschillende mogelijkheden er zijn.

Auping Tone Boxspring

Waar moet ik op letten?

Het antwoord op de vraag welk matras het beste is hangt volledig af van uw persoonlijke voorkeur. De ene persoon slaapt beter op een hard matras en de andere op een zachte. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen die een rol kunnen spelen in uw persoonlijke voorkeur.

Wanneer u overgaat tot de aankoop is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Uw persoonlijke voorkeuren spelen hier zoals gezegd een grote rol in.

  • Comfort en hardheid: de hardheid van de matrassen varieert van soepel, medium, stevig tot extra stevig. U kunt zelf bepalen wat voor u het meest comfortabel is.
  • Lichamelijke aspecten: kenmerken zoals uw lichaamsgewicht, postuur en lengte spelen ook een rol bij het kopen van een nieuw matras. Ook kunnen klachten als rugpijn en nekklachten bepalend zijn. Onze specialisten adviseren u hier graag bij.
  • Allergieën: bent u allergisch voor huisstofmijt of een bepaalde materiaalstof, dan moet u goed letten op de certificaten en/of labels op het product.
  • Warmtegevoelig: heeft u het snel warm of koud? Dan is het ventilerend vermogen een belangrijke eigenschap om op te letten.

Hiernaast zijn er ook nog eigenschappen als de dikte en de vering. Ook deze zijn erg belangrijk en verschillen per matras. Wij helpen u daarom graag met het uitkiezen van een matras dat perfect bij u past!

Kom proefliggen in onze showroom!

Om er zeker van te zijn dat u de juiste keuze maakt kunt u natuurlijk altijd komen proefliggen in onze showroom. Onze specialisten adviseren u ter plaatse. Met ons ruime assortiment hebben wij zeker het perfecte matras voor u.

Meer informatie? Neem contact op!

Wilt u meer weten over onze matrassen of andere producten? Neem dan gerust contact met ons op, of kom langs in onze showroom! Wij vertellen u graag meer over de verschillende soorten matrassen en toppers in onze collectie.

De beddenspecialist acties

Wilt u meer informatie over onze acties? Klik op onderstaande knop.

Bekijk de acties!