Welk bed ligt het lekkerst?

U wilt een lekker comfortabel bed en uitgerust wakker worden? Voorkom of verminder rugklachten of klachten van andere aard door het juiste bed te kiezen. Bij De Beddenspecialist kunnen wij u prima adviseren, onze verkoopmedewerkers helpen u graag. Voorkom een dure miskoop en laat u juist adviseren! Daarom ook bent u van harte welkom om bij ons proef te komen liggen in onze showroom in Amsterdam Noord.

Hoe kiest u het juist bed?

Tips bij de aankoop van een nieuw bedWij bieden een ruim aanbod aan verschillende typen bedden. Afhankelijk van uw lichaamsbouw zal een matras of een boxspring het beste bij u passen. De nacht is er voor uw lichaam om tot rust te komen en een bed dat fijn slaapt is dan van belang. Het is bovendien een duurzame investering, een bed kan jarenlang meegaan. Kies voor de meest comfortabele houding waar uw lichaam baat bij heeft, proefliggen biedt dan een uitkomst.

Let op de afmetingen

Ledikanten zijn er in verschillende soorten en maten, de aangegeven afmeting is doorgaans het werkelijke oppervlak waar u op slaapt. Ofwel het matras. De buitenmaat is iets groter gezien de dikte van de ombouw. Vaak is het ook mogelijk dat het hoofd- of voeteneinde verder naar buiten komt, of dat er een dik hoofdbord gebruikt wordt. Houd er dan rekening meer dat de buitenafmetingen veel groter uitvallen dan het matras zelf.

Lengte en hoogte

Wij adviseren eerder te kiezen voor een groter slaapoppervlak, u brengt ten slotte een derde van uw leven door in bed. De vuistregel voor de lengte van een bed: minimaal de eigen lengte plus 20 cm! Besteedt ook aandacht aan de hoogte van een bed, deze is doorgaans de bovenkant van het bed en meestal het matras. De standaard hoogte is 40-50 cm, maar er zijn ook lagere bedden van 30 tot 40cm. Seniorenbedden hebben doorgaans een hoogte van 50 tot 60 cm.

Ruimte om het bed

Bij ruimtegebrek wordt de loze ruimte onder het bed vaak gebruikt om spullen op te slaan. Dat kan in principe geen kwaad maar houd er wel rekening mee dat een bed, en met name het matras, altijd goed moet kunnen ventileren. Een mens zweet per nacht tot wel een halve liter lichaamsvloeistof uit en wanneer de ventilatie blokkeert raakt het bed steeds vochtiger. Zorg er dus voor dat er voldoende lucht onder het matras kan komen, prop de opslagruimte nooit helemaal vol.

De beddenspecialist acties

Wilt u meer informatie over onze acties? Klik op onderstaande knop.

Bekijk de acties!