Ledikant of boxspring?

Bij de aanschaf van een nieuw bed is het belangrijk om alle opties te overwegen. Echter vragen veel mensen zich af wat het verschil is tussen een ledikant en een boxspring. De boxspring is namelijk een van de populairste bedden van deze tijd, hoewel velen niet helemaal bekend zijn met dit slaapsysteem. De Beddenspecialist geeft u advies over het kopen van een ledikant of boxspring. Maar wat is nou precies het verschil? En wat kan de Beddenspecialist u bieden?

Wat is een ledikant?

Een ledikant is letterlijk de bedconstructie of bedframe. Het is dus een onderdeel van een bed, maar dan zonder een lattenbodem en een matras. Het is bij het kopen van een ledikant dus belangrijk om na te gaan of deze netjes aansluit in de inrichting van uw slaapkamer. Daarnaast kan het zo zijn dat u speciale wensen heeft op het gebied van functionaliteit. Zo kunt u een van onze velenĀ matrassen kiezen die perfect passen bij onze ledikanten.

Wat is een boxspring?

Een boxspring is letterlijk een doos (box) met veren (spring). In elke boxspring zitten metalen voeren, deze kunnen allemaal naar boven en naar beneden bewegen en geven dus een heel nauwkeurige ondersteuning. Bij een boxspring liggen er twee matrassen op elkaar. Op de bedbodem ligt een wit of gestoffeerd matras. Hier bovenop ligt nog een topmatras. De topper bepaalt voor een groot deel het comfort van de boxspring. Van alle bedden kan de boxspring gezien worden als de meest veelzijdige. Er zijn namelijk vele mogelijkheden qua uiterlijk. Daarnaast zijn er ook losse hoofd- en voetborden verkrijgbaar. Tot slot zijn ook alle matrassen geschikt voor een boxspring, maar in principe is deze bedoeld voor pocket matrassen.

Ledikant of boxspring: de verschillen op een rijtje

Ledikant of boxspring? Wat zijn nou precies de verschillen?

  • Een ledikant is een los bedframe en daardoor zelf samen te stellen met een passende lattenbodem en matras. Een boxspring daarentegen is een compleet geleverd slaapsysteem;
  • Een ledikant is ten opzichte van een boxspring wat voordeliger. De boxspring straalt wel wat meer luxe uit omdat het een hoog bed is en de matrassen gestoffeerd zijn;
  • Een ledikant is een frame wat veelal niet van stof is gemaakt, hierdoor is hij makkelijk schoon te maken. Een boxpring is altijd gemaakt van stof, dit maakt het schoonmaken wat lastiger.

Het grootste verschil is dus dat u bij een boxspring het totale pakket krijgt. Wel kunt u bij beide opties zelf een matras kiezen en hem daardoor aan uw persoonlijke wensen aanpassen.

Ledikant of boxspring kopen bij de Beddenspecialist!

Wij hebben een ruim assortiment aan ledikanten en boxsprings! Wij nodigen u van harte uit om onze bedden te proberen in onze showroom in Amsterdam-Noord. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak of kom proefliggen in onze showroom.

Volg ons ook op Facebook!

De beddenspecialist acties

Wilt u meer informatie over onze acties? Klik op onderstaande knop.

Bekijk de acties!